4Spar erbjuder några av marknadens högsta räntor vid sparande. Men för att kunna spara pengar måste du förstås först tjäna pengar. Det här blogginlägget handlar om hur du enkelt kan tjäna extrapengar, både hemifrån och utanför hemmet.

Förmodligen har det aldrig varit enklare att tjäna pengar hemifrån än vad det är idag. Internets möjligheter med digitala marknadsplatser och annonsering gör att många personer kan tjäna pengar online. Läs gärna våra tips på hur du själv kan tjäna pengar!

Tjäna pengar, tips 1: Sälj begagnade prylar online

Det första tipset för att tjäna pengar är att sälja vidare saker du inte använder längre. Det finns flera virtuella handelsplatser för begagnade prylar, Blocket och Tradera är några av de största. En fördel med att sälja via nätet är att dina annonser kan ses av ett stort antal människor.

I och med att hållbar konsumtion har blivit aktuellt är det många som vill återanvända samt köpa och sälja saker på andrahandsmarknaden. Många väljer kvalitativt begagnat över nyproducerat som bara håller några år. Så om du har något trevligt begagnat du vill bli av med ska du inte tveka att försöka sälja det!

Det går också att tjäna pengar på att köpa in ting du sedan säljer vidare. För det krävs det dock att du håller dig ajour med vilka produkter som går för höga summor, vilket du bland annat kan göra genom att följa auktionsresultat och säljpriser. När du vet vad som är eftertraktat gäller det bara att hålla ögonen öppna efter de sakerna, både på gårdsloppisar, i begagnatbutiker och på nätet.

Tjäna pengar, tips 2: Sälj begagnade prylar på loppis

Det går också utmärkt att tjäna pengar genom att sälja saker på loppmarknader. En fördel med loppisar är att du inte behöver uppbevara varorna i hemmet (vilket kanske är det vanligaste för den som säljer online.) Skrymmande möbler och liknande kan vara skönt att få iväg, och flera loppisar erbjuder hämtning av möbler.

Syftet med att sälja saker på loppmarknader är inte bara att tjäna pengar, det är också kul att veta att någon tar över kära föremål och dessutom är det en social händelse. Och med lite tur kanske du själv finner ett nytt, spännande föremål!

Tjäna pengar online, tips 3: Deltag i undersökningar.

Målgruppsundersökningar är ett redskap som företag använder när de utformar och ska lansera nya produkter. Genom att testa nya idéer på konsumenter kan företagen se om det finns ett kundintresse. Du själv kan tjäna pengar hemifrån genom att delta i olika undersökningar.

Kundundersökningar utförs inom flera områden och branscher, och lyckligtvis finns det företag som jobbar med att samla ihop undersökningarna åt dig. Börja med att googla rätt på ett sådant för att enkelt kunna tjäna pengar hemifrån.

Tjäna pengar online, tips 4: Var statist

Statister behövs dagligen vid olika typer av filminspelningar. Det krävs ingen utbildning för att vara statist, vilket är bra för dig som letar efter ett sätt tjäna pengar utan erfarenhet. För att få erbjudanden som statist behöver du bara söka rätt på företag som förmedlar statister och registrera dig på deras hemsidor. Med lite tur kommer du att bli kontaktad om att vara med i en film eller reklamfilm.

Att vara statist är både ett kul sätt att prova på något nytt och att samtidigt tjäna pengar.

Tjäna pengar online, tips 5: Hyr ut via Airbnb och andra tjänster

Att upplåta sitt boende till turister har blivit väldigt enkelt och smidigt tack vare Airbnb och liknande tjänster. Efter en enkel registrering väljer du bara hur mycket du vill hyra ut ditt boende för. Du kan också bestämma vad som ingår i uthyrningen, till exempel Internet och städning. Om du bor i en attraktiv turistort kan uthyrning av boende vara ett enkelt sätt att tjäna pengar under högsäsong.

Det går också att tjäna pengar genom att hyra ut boende under längre tid. Studentboenden behövs i flera av städerna med högskolor och universitet, men det finns också arbetande veckopendlare som söker övernattningslägenheter och övernattningsrum. Fördelen med de sistnämna är att veckopendlare inte är i rummet över helgen, vilket kan ge ett skönt andrum om du bor i en mindre lägenhet.

Att tjäna pengar genom att hyra ut sitt boende är inte särskilt komplicerat. Kom bara ihåg att skriva ordentliga kontrakt på vad som gäller. Viktigt är också att du undersöker reglerna gällande uthyrning i andra hand hos din bostads- eller hyresrätt.

Tjäna pengar, tips 6: Sälj dina tjänster

Enklare tjänster kan vara ett bra extraknäck för att tjäna pengar. Det finns flera enklare vardagstjänster folk är beredda att betala för. Fundera på vad du skulle kunna erbjuda för tjänst. Är du högskolestudent och vill hjälpa gymnasieelever med läxläsning? Eller är du en höjdare på det skrivna ordet och vill korrekturläsa och bistå med att utforma ansökningar och CVn?

Andra vanliga tjänster många vill ha hjälp med är barnpassning och hundrastning. När du bestämt dig för vilka tjänster du erbjuder måste du göra andra uppmärksamma på din nya verksamhet. Några förslag är att ta hjälp av vänner och familj, att skriva på nätet samt att sätta upp lappar i grannskapet.

Tjäna pengar, tips 7: Digitalisera fotografier

Om du har en scanner, viss datorkunskap och ett sinne för organisering kan du erbjuda dig att digitalisera fotografier som ett sätt att tjäna pengar hemifrån. Det är många som inte vet hur man gör eller inte har tid, men som gärna hade sett sina fysiska fotoalbum digitaliserade.

Det finns flera anledningar till att digitalisera hela eller delar av fotoalbumen. Med ett digitalt fotoalbum kan du göra säkerhetskopior och enkelt dela med dig av bilderna till sina familjemedlemmar.

Låter det lockande att vara en digital arkivarie? Då är det bara att sätta igång att marknadsföra dig och att börja tjäna pengar på att digitalisera fotoalbum. Givetvis omfattar dina tjänster också andra typer av dokument.   

Produktinformation om 4Spar

Förhoppningsvis har du fått nya idéer om hur du kan tjäna pengar efter att ha läst detta blogginlägg. Med nya pengar tjänade kan du sedan spara dem hos 4Spar till några av marknadens högsta räntor. 4Spar erbjuder både bundet och rörligt sparande med räntor mellan 5,5 – 8,1%.

Det är helt kostnadsfritt att ansöka om och att inneha ett sparkonto hos 4Spar. För att öppna ett konto ska du registrera dig via hemsidan och legitimera dig med Bank Id eller E-legitimation.

OBS! Ditt sparande hos 4Spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Vilken sparform ska jag välja?

Vårt Inlåningskonto har fria uttag och insättningar medan du binder kapitalet i något av våra Räntekonton. Du kan binda i 3, 6, 12 eller 24 månader. Inlåningskontot har en årsränta på 5,5% och Räntekontona har 6,1%, 6,6%, 7% och 8,1% med den högsta räntan för två års bundet sparande.

När du väljer sparform ska du fråga dig om det viktigaste är att du har konstant tillgång till ditt sparande eller ej. Om du vill ha konstant tillgång till ditt sparande ska du välja Inlåningskontot. Om du istället vill binda pengarna till en högre ränta ska du välja något av Räntekontona.