Dags att börja spara? Det finns många fördelar med att öppna ett sparkonto hos 4spar. Den största fördelen är att vi kan erbjuda en hög ränta på våra sparkonton, en ränta som ligger bland de högsta på marknaden. Mest förmånlig ränta kan vi erbjuda dig som väljer att låsa pengarna under en längre tid, men du kan också välja ett sparkonto med fria uttag.

Öppna sparkonto här »

Fördelar med sparkonto hos 4Spar

Så snart du inser att du faktisk sparar en slant varje månad kan det vara en bra idé att hitta en sparform som gör att dina pengar också växer. Om du låter dina pengar ligga kvar på ditt bankkonto av lathet, ska du känna till att räntorna hos oss är markant högre. Med ett sparkonto hos 4Spar får du mellan 5,5 – 8,1 % i årsränta, så att byta sparkonto kan vara väl investerade pengar.

Fördelarna med ett sparkonto hos oss:

  • Du uppnår marknadens högsta räntor (5,5 – 8,1 %), beroende på sparform
  • Du betalar inget för att varken öppna ett sparkonto, eller spara pengar hos oss.
  • Du kan välja att låsa ditt sparande till en högre ränta eller att välja fria uttag.

Två typer av sparkonton

Hos oss finns två typer av sparande. Med vår produkt räntekonto låser du pengarna på kontot i en bestämd period, men om du istället väljer inlåningskonto har du obegränsade fria uttag.

Hos oss kan du göra 1 insättning på ett belopp på max 50 000 kr. Du kan också öppna flera sparkonton, men du ska känna till att maxbeloppet gäller per person. Det innebär att sparandet inte får överstiga 50 000 kr fördelat på de sparkonton hos 4Spar som tillhör dig.

Vid ränteutdelningar kan beloppet stiga över maxgränsen och kommer i dessa fall att överföras till det bankkonto som du angett.

Här kan du avläsa räntan för de olika sparformerna:

Ska mitt sparkonto vara ett inlåningskonto eller ett räntekonto?

Här gäller det för dig att kunna se framåt och vara realistisk med de behov som kan tänkas komma. Har du en summa över som kan tänka dig att låsa på ditt sparkonto i 3 eller 6 månader – eller i ett helt år eller två? Årsräntan för ett räntekonto sträcker sig från 6,1 till 8,1% beroende på den bindningstid du väljer. Räntekonto med två års bindningstid är vårt sparkonto med högst ränta och mest fördelaktigt för dig som vill spara ihop så mycket pengar som möjligt.

Även du som har svårt att veta vilka pengar du kan komma att behöva längre fram kan spara hos oss. Känn dig fri i ditt sparande och gör uttag som du själv vill med ett inlåningskonto. Räntan landar då på 5,5%.

Sparformen räntekonto

Att öppna ett räntekonto är enkelt och efter du satt in pengarna på kontot behöver du inte hålla koll på marknadens svängningar på samma sätt som om du valt att placera pengarna i aktiefonder eller liknande. När du efter två år tar ut ditt kapital har du fått en fin ränteutdelning på 8,1 % utan ansträngning.

Om du använder dig av ränteräknaren här på sidan och väljer att sätta in 40 000 kr på ditt räntekonto skulle det ge en räntevinst på 6480 kr efter 2 år.

Observera att beräkningarna i ränteräknaren endast är avsedda som en guide. Resultaten kan variera något från din faktiska totala ränta som du intjänat på grund av antaganden och avrundning som används i beräkningarna. Ränteräknaren inkluderar inte heller tillämpliga skatteavdrag som vi rapporterar till skatteverket för din intjänade ränta.

Sparformen inlåningskonto

För dig som egentligen bara vill ha ett vanligt sparkonto med fria uttag till betydligt högre ränta än du vanligtvis har hos din bank kan inlåningskontot vara något för dig. Med en ränta på 5,5%, jämfört med bankernas räntor på omkring 1 procent gör stor skillnad för dig som småsparare.

Ansök om konto

Så här ansöker du om Sparkonto

Du ansöker enkelt om att få öppna ett sparkonto hos oss online. Så här ser processen ut:

  1. Fyll i ett formulär här på sidan och identifiera dig med BankID. En länk skickas till din e-postadress – klicka på länken för att bekräfta din ansökan.
  2. Du får nu ett nytt mail som beskriver hur du öppnar ett sparkonto och du kommer att guidas genom processen i vilken det automatiskt skapas ett inlåningskonto i ditt namn. Inlåningskontot har 5,5 % i ränta och medger fria uttag.
  3. Du kan enkelt ändra typen av sparkonto, från inlåningskonto med fria uttag till räntekonto med 6,1 – 8,1 % i årsränta och en bestämd bindningstid. Det gör du enkelt på din profilsida så snart du har registrerat dig och fått ditt inlåningskonto.

Alla transaktioner via ditt bankkonto utförs av Trustly.

Du ska känna till att ditt sparkonto hos 4spar inte omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Öppna sparkonto här »

Så hanterar du ditt sparkonto

Det är enkelt att logga in på din profil som skapas hos oss. Profilen ger dig en god överblick över dina sparkonton, räntevinster osv. Det är även via din profil som insättningar och uttag görs.

När du sätter in pengar sker det som en engångsinsättning på ditt sparkonto. Du loggar in på din profil på 4Spar och genomför din insättning med BankID via Trustly. Du kan också anmäla uttag via din profil eller genom att kontakta vår kundtjänst.

Öppna flera sparkonton

Om du tycker att det är svårt att få en överblick över ditt sparande när alla pengar ligger på samma konto, kan pengarna istället delas upp på flera konton. Du kan exempelvis öppna ett sparkonto i form av ett räntekonto för sommarsemestern eller en längre utlandsresa som du planerat om ett år eller två.

Ett annat sparkonto skulle kunna vara ett inlåningskonto med fria uttag för weekendresor, fester och konserter och ett tredje för oförutsedda utgifter. På så vis kommer du att kunna ha koll på din privatekonomi och inte använda pengar öronmärkta för t.ex. en resa.

Gör gärna en budget, så du vet vilka pengar du kan tänkas behöva löpande och vilka du faktiskt kan lägga undan under en längre period. Det är kostnadsfritt att öppna konton hos oss.

Öppna ett sparkonto »

Dina insättningar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Spara upp till 50 000 kr

Hos oss kan du spara max 50 000 kr fördelat på ett eller flera konton som tillhör dig. Du kan faktiskt öppna ett obegränsat antal konton hos 4spar, men vara medveten om beloppsgränsen som inte får överstigas. Vid ränteutbetalningar som gör att summan på sparkontot överstiger beloppsgränsen betalas överstigande belopp ut till ditt förvalda bankkonto.

Inga dolda avgifter

Om du har ett litet kapital liggande på eget bankkonto, tycker vi att du ska se över möjligheterna att öppna ett sparkonto med hög ränta istället. Det är både enkelt och avgiftsfritt att öppna konto hos oss, och det tillkommer inga dolda avgifter.

Ansök här

Notera att dina insättningar inte omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Tänk långsiktigt och öppna sparkonto nu

Har du en redan sparat ihop en summa som du inte vet var eller hur du ska spara? Eller har du svårt att motivera dig själv till att spara?

Om du sparat ihop, ärvt eller fått en summa pengar som inte förräntas så mycket som du önskar när de ligger på ditt bankkonto, kan det vara klokt att se sig om efter andra sparformer. Vår ledande sparränta på 5,5 – 8,1% talar sitt tydliga språk och är en av anledningarna till att välja att öppna ett sparkonto hos oss. Läs mer om fördelarna med ett långsiktigt sparande nedan.

Jämför sparkonton

Det finns många goda anledningar att spara pengar. Ibland finns ett bestämt mål med sparandet, som en semesterresa, en större fest eller bröllop som kostar mycket pengar. Ska du gifta dig är ni säkert i full gång med både budget och planering. Som ett led i detta är det bra att kunna lägga undan en summa som man öronmärker för bröllopet. Om bröllopet äger rum om ett år skulle exempelvis en summa på max 50 000 kr kunna sättas in på ett räntekonto med 7% ränta. Sparformen räntekonto skulle också passa för sparande till en långresa eller firandet av en jämn födelsedag.

Vid bröllop och fester finns ett fast datum för när arrangemanget ska gå av stapeln. Kostnader för lokalhyra, mat, dryck och musik är också fasta, vilket ger en bra överblick och motivation till att låsa pengarna på ett sparkonto tills den stora dagen närmar sig.

Om du däremot har en summa pengar som du planerar att använda löpande, exempelvis till att hyra en bil över en helg, resor till släkt och vänner, eller en hotellövernattning lite då och då, kan ett inlåningskonto med fria uttag vara rätt typ av sparkonto.

Eftersom du har obegränsade uttag på inlåningskontot kan det användas till andra oförutsedda utgifter såsom ett tandläkarbesök, reparationer eller renovering hemma. Du behöver inte ange ändamålet med dina uttag. Pengarna är dina och du använder dem precis som du vill. Du får en årsränta på 5,5% på ditt sparande när du väljer att öppna inlåningskonto.

Minsta insättning på inlåningskontot är 1000 kr och för räntekontot gäller 10 000 kr.

Kom ihåg att du kan öppna flera konton om det bättre matchar dina sparbehov. Att spara långsiktigt är en investering som skapar trygghet för framtiden.

Gör en budget och hitta motivationen till att spara:

Det finns många sätt att spara pengar i vardagen och vi har alla poster som vi skulle kunna ta itu med för att förbättra ekonomin. Det kan vara smart att göra en budget för en månad och se vad pengarna verkligen används till. Det är först när budgeten är på plats som många inser vilka poster som är de verkliga pengabovarna.

Vet du med dig att du lever ett liv där du unnar dig i överkant, men egentligen vill börja spara mer långsiktigt? Öppna ett sparkonto hos oss och få en av marknadens ledande sparräntor.

Öppna sparkonto här »