Sparkonto med ränta. Mellan 5,5 – 8,1% årlig avkastning.

Fördelar med att välja ett sparkonto med ränta hos 4spar:

  • Vi ligger i marknadens toppskikt vad gäller ränta på sparkonto.
  • Inga avgifter. Det kostar inget att låta dina pengar växa hos oss.
  • Välj mellan fria uttag eller att låsa pengarna under en längre tid till högre avkastning.

Kom igång och spara nu

Ditt sparkonto på 4spar omfattas inte av den statliga inkomstgarantin.

Vill du öppna ett sparkonto med ränta nu?

Påbörja ditt sparande

Läs mer om 4spars olika sparkonton nedan.

Sparkonto med ränta hos 4spar

Ett sparkonto med ränta hos 4spar har mycket hög årlig avkastning. Räntans procentsats varierar beroende på kontotyp och bindningstid. Välj mellan inlåningskonto och räntekonto. Med inlåningskontot har du obegränsade fria uttag och insättningar. Räntekontot har bindningstid från tre månader till två år.

Maxbeloppet du kan spara på vårt sparkonto med ränta är 50 000 kr.

De olika räntesatserna för sparkonto med ränta hos 4spar:

Så här öppnar du ett sparkonto med ränta hos 4spar

Det är enkelt att börja spara med 4spar. Här förklaras processen i tre steg.

  1. Fyll i formuläret på hemsidan och bekräfta med Bank ID. Följ sedan länken vi skickar till din e-postadress.
  2. Efter det får du information via e-post, om hur du öppnar ditt sparkonto med ränta hos 4spar. Så fort du väljer att öppna ett konto skapas automatiskt ett inlåningskonto med 5,5 % i ditt namn.
  3. Om du nöjer dig med ett inlåningskonto behöver du inte göra mer. För att öppna ett räntekonto med 6,1 – 8,1 % kan du göra det på din profilsida.

Alla insättningar genom ditt bankkonto sker med hjälp av Trustly.

Ditt sparkonto på 4spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Ansök om konto

Sparkonto med ränta – ett smidigt sätt att spara pengar

Ett buffertsparande är alltid bra om något oförutsett inträffar. Tvättmaskinen kanske går sönder, eller du kanske behöver en ny cykel. För dig som vill ha snabb tillgång till ditt sparade kapital är vårt inlåningskonto ett bra val. Med inlåningskontot kan du ta ut pengar närhelst du behöver.

Det går bra att ha både ett inlåningskonto och ett räntekonto samtidigt hos 4spar. Du kan faktiskt ha ett obegränsat antal konton. Tänk bara på att det totala beloppet du kan spara är 50 000 kronor, oavsett om du öppnar ett eller flera sparkonton med ränta. Om dina sparpengar förräntar sig över 50 000 kr betalas överskottet automatiskt till ditt förvalda bankkonto.

Inga avgifter

Sätt in dina pengar hos 4spar och se dina pengar växa. Att öppna ett sparkonto med ränta hos oss är kostnadsfritt. Ansökan görs enkelt online.

Ansök här

Ett sparkonto med ränta. Eller flera?

Om du har delat upp ditt sparande i olika budgetposter kan du öppna ett sparkonto med ränta för var och ett av dem. Du kan exempelvis ha ett sparkonto för sommarsemestern, ett för kläder och ett för oväntade utgifter. Med flera konton får du enkelt överblick över ditt sparande.

Öppna ett sparkonto med ränta hos 4spar nu.

Kom igång med att spara. Dina insättningar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Vad är skillnaden mellan ett inlåningskonto och räntekonto?

Svar: Med vårt inlåningskonto kan du ta ut och sätta in pengar när du vill. Med andra ord saknar det bindningstid. Räntekontot däremot har bindningstider på 3, 6, 12 och 24 månader. Under bindningstiden kan du inte ta ut dina pengar, men i gengäld får du högre avkastning än på inlåningskontot. Ju längre tid du binder, desto högre ränta får du. Se jämförelsetabellen för de olika kontona längre upp på sidan.

Vilket sparkonto med ränta ska jag välja?

Det avgörande i valet av sparkonto med ränta är om du vill ha möjlighet till fria uttag eller ej. Om ditt mål är att spara ihop så mycket pengar som möjligt, och du samtidigt inte behöver komma åt pengarna, är ett räntekonto det bästa valet. Räntekonto med två års bindningstid är vårt sparkonto med högst ränta.

Exempel räntekonto:

Du har sparat så pass mycket pengar att du kan avvara 40 000 kr under två år. Du vill gärna att pengarna växer, men är ointresserad av att lägga tid på handel med värdepapper. Då är ett räntekonto hos 4spar ett bra val. Efter två år har ditt kapital förräntat sig 8,1 % utan att du lyft ett finger. Enkelt va?

Ser din ekonomiska situation annorlunda ut än i exemplet ovan? För dig som vill ha möjlighet för fria uttag är inlåningskontot det bästa valet. Exempel inlåningskonto:

Du har 35 000 kr som du inte planerar använda den närmsta tiden. På ditt vanliga bankkonto har du en procent ränta. Du vill gärna låta kapitalet växa mer än så under tiden du inte använder det. Eftersom du fortfarande önskar kunna ta ut dina pengar när som helst, som på ett vanligt bankkonto, väljer du inlåningskontot som ditt sparkonto med ränta.

Inlåningskontot ger en rörlig årsränta på 5,5 % och du kan ta ut och sätta in pengar när som helst.

Ansök om konto