Spara pengar med 4spar och se ditt kapital växa. Våra räntor vid sparande tillhör marknadens ledande med 5,5 – 8,1 %.

Maxbeloppet för sparande är 50 000 kr. Om beloppet förräntar sig över den summan betalas överskottet automatiskt ut till ditt förbestämda bankkonto.

Det är enkelt att spara pengar hos oss. Ansök om att spara pengar nu.

Ansök om sparkonto här

Ditt sparkonto omfattas inte av den statliga inkomstgarantin.

Kom igång och spara pengar

Det finns alltid goda skäl till att spara pengar, med eller utan ränta. På ett vanligt bankkonto är räntan ofta låg. Hos oss får du mellan 5,5 – 8,1 % i ränta. Vilket sparkonto väljer du?

Fördelar med att välja 4spar när du vill spara pengar:

 • Du sparar till höga räntor.
 • Avgiftsfritt. Du betalar inget för att öppna ett sparkonto och för att spara pengar hos oss.
 • Du kan välja om du vill ha fria uttag eller låsa ditt sparande till en högre ränta.

Det är enkelt och smidigt att spara pengar med 4spar

För att börja spara hos 4spar måste du registrera dig genom hemsidan. Så här ser processen ut när du öppnar ett sparkonto:

 1. Identifiera dig med BankID och fyll i ett formulär på sidan. Klicka sedan på länken som skickas till din e-postadress.
 2. Du får därefter information om hur du öppnar ett konto. När du genomfört processen kommer det automatiskt att skapas ett inlåningskonto i ditt namn. Inlåningskontot har 5,5 % i ränta och medger fria uttag.
 3. Du kan också binda ditt sparande och öppna ett räntekonto med 6,1 – 8,1 % årsränta. Det gör du på din profilsida efter att du har registrerat dig och fått ditt inlåningskonto.

Alla transaktioner via ditt bankkonto utförs av Trustly.

Ditt sparkonto hos 4spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Ansök om konto

Sparkonto

När du sparar hos 4spar kommer din ränta att baseras på vilken typ av sparkonto du har. Gemensamt för alla 4spars sparkonton är att räntan, i jämförelse med det typiskt vanliga bankkontot, är mycket hög. Vår produkt inlåningskonto har obegränsade fria uttag, medan du låser pengarna på produkten räntekonto.

Det högsta beloppet för insättning är totalt 50 000 kr. Summan gäller per person och är likadan oavsett antal konton personen har. Belopp som stiger över maxgränsen, som vid ränteutdelning, kommer automatiskt att utbetalas till ett förvalt bankkonto.

Här är de olika räntorna om du väljer att spara pengar med någon av våra sparformer:

Ska jag spara pengar på ett inlåningskonto eller ett räntekonto?

Det du ska fundera över när du väljer typ av konto, är huruvida du är villig att binda pengarna eller ej. Ett räntekonto har bindningstiderna tre månader, sex månader, ett år och två år. Årsräntan sträcker sig från 6,1 til 8,1%. Om du inte vill binda ditt kapital men ändå spara pengar hos oss, ska du välja inlåningskontot. Det har en något lägre ränta på 5,5%, men du kan i gengäld ta ut och sätta in pengar när du vill.

Att spara pengar är att tänka långsiktigt

Funderar du på att börja spara pengar? Eller har du redan kommit igång? Om du vill börja spara nu, öppna ett konto härà

För dig som fortfarande inte har bestämt dig kan du läsa lite mer om ämnet nedan. Kanske leder det till ett beslut?

Varför spara pengar?

Det finns flera anledningar till att spara pengar. Ett vanligt motiv är tryggheten det skänker. Med en buffert står du redo om något oväntat skulle inträffa. Ett undanlagt kapital gör att du har du råd att betala saker som reparationer, självrisk, tandläkare o.s.v. Att i förväg spara pengar gör att du bättre klarar dig vid tillfälliga svackor i arbetsmarknaden. Det är alltid betryggande med ”torrt krut på lager”.

För att jämt ha tillgång till ditt sparkapital ska du välja 4spars sparform inlåningskonto. Om du i förväg vet med dig att du kan avvara ett belopp en bestämd period, ska du välja 4spars räntekonto.

Ovan nämnda motiv för sparande handlar om att spara pengar för livets ”måsten”, för det som oförhappandes inträffar och inte låter vänta på sig. Det finns också andra syften med att spara pengar, bl.a. kan man lägga undan pengar för att bekosta konsumtion och nöjen.

Ytterligare en vanlig sparform är att spara pengar för att låta dem växa. Tanken med det sparandet är att låta bli att röra pengarna under en längre tid. För den typen av sparande är 4spars räntekonto det bästa valet. Där kan du binda pengarna i upp till två år med 8,1% i årsränta.

Svårt att komma igång?

Tar dina pengar alltid slut lagom till löning? Risken är i så fall stor att du har anpassat ditt leverne till efter vad du tjänar. Att du helt enkelt har lagt dig till med vanor som ligger precis i balans med din inkomst. För att kunna spara pengar behöver du därför först se över dina inkomster och utgifter. Att göra en budget är en mycket god idé.

Tips.

Här är några vardagliga tips till en blandad målgrupp. Förhoppningsvis kan något hjälpa dig att spara pengar.

 1. Laga din egen matlåda istället för att gå ut och äta.
 2. Begränsa dina abonnemang. Spara pengar genom att se över dina och dina familjemedlemmars mobil- och strömningsabonnemang. Kanske finns det paketabonnemang istället för att ni har ett var?
 3. Har du flera strömningstjänster och sporttjänster? Fundera på om du kan prioritera bort vissa fotbollsligor och teveserier. Vad gäller serie- och filmabonnemang går det att byta producent exempelvis var sjätte månad. Då missar du i slutändan ingen serie, du får bara vänta lite med att se den. Och det är egentligen vad allt sparande handlar om: Att avhålla sig från att köpa något nu, för att få mer pengar i framtiden.
 4. Köp färre och billigare drinkar på krogen. Om du är i utelivssvängen kan du ha möjlighet att spara pengar genom att ändra vanor. Räkna på vad de dyra drinkarna och ölen kostar. För många kan notan för en utekväll landa på tusentals kronor.
 5. Spara pengar genom att köpa färre nya kläder. Ställ dig frågan hur många par skor, skjortor, byxor eller kjolar du behöver? Innan du köper ett nytt plagg, fundera på om du behöver plagget, eller bara vill ha förnyelsen?
 6. Du kan spara pengar genom att undvika spontanköp och bara handla det du på förväg har bestämt.
 7. Handla smart – handla när det är billigt. När du behöver spara pengar är det klokt att låta realisationer och tillfälliga erbjudanden styra dina inköp. Följ devisen handla när det är billigt, inte när du behöver. Om du vet att dina jeans slits ut med ca ett års intervall, slå till om du ser ett par till ett rabatterat pris och låt dem ligga i garderoben tills de par du använder börjar falla isär. Samma resonemang gäller för andra saker också. Om du t.ex. är en storkonsument av kaffe, passa på och köp flera paket när det är tillfälliga prissänkningar, även om du har kaffe kvar hemma. Produkter du använder regelbundet sparar du pengar på att handla när de säljs extra billigt.

Att spara pengar kan bli lättare om du har flera konton

Vissa personer tycker det är lättare att dela upp sitt sparande över flera konton. Exempelvis kan man ha ett konto där pengarna enbart ska förränta sig, ett konto till oförutsedda utgifter och ett konto för planerade inköp. Hos 4spar motsvarar det två inlåningskonton och ett räntekonto. På räntekontot sker det långsiktiga sparandet. Planerade inköp samt bufferten för oförutsedda utgifter ligger följaktligen på varsitt inlåningskonto. Fördelen med att spara pengar på olika konton är att du får en mycket god överblick över vad du faktiskt har råd att nöjeskonsumera.

Hur många konton kan jag öppna?

Du kan öppna ett obegränsat antal konton hos 4spar. Tänk bara på att det totala beloppet för allt ditt sparande på alla konton inte kan överstiga 50 000 kr. Beloppsgränsen gäller per person och inte per konto. De pengar som överstiger summan förs över direkt till ditt förbestämda bankkonto.

Börja spara pengar hos 4spar nu.

Sätt igång och spara.

Inga avgifter

Att börja spara pengar hos 4spar är enkelt. Förutom att själva processen att öppna ett sparkonto är en smidig sak är det också avgiftsfritt.  

Ansök här Dina insättningar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.