Ett räntekonto används när du vill spara pengar och samtidigt få dina besparingar att växa. Du binda ditt sparande mellan tre och 24 månader i ett räntekonto hos 4Spar. För dig som vill spara helt utan bindningstid finns vår produkt Inlåningskonto.  

Att spara pengar på ett räntekonto innebär att du i förväg vet hur mycket avkastning du kommer få*, till skillnad från t.ex. ett fondsparande.

Det är kostnadsfritt att öppna ett räntekonto hos 4Spar. Klicka här för att öppna ett konto nu.

* Insatta medel omfattas inte av Lagen (1995:1571) om insättningsgaranti och kan förloras i händelse av företagets obestånd.

Räntan hos 4Spar

Öppna ett räntekonto hos 4Spar och välj mellan att binda kapitalet i tre månader, sex månader, ett år eller två år. Den årliga avkastningen på våra räntekonton är hög och ligger mellan 6,1 – 8,1%. Det bindningsfria Inlåningskontot har 5,5 % årsränta.

Hur hög ränta du får på ditt räntekonto avgörs av hur länge du binder pengarna. Ju längre bindningstid, desto högre ränta. Se tabellen för de olika räntesatserna.

Information om 4Spars räntekonton

  • Det är avgiftsfritt att öppna och ha ett räntekonto hos 4Spar.
  • Du kan spara belopp mellan 1000 – 50 000 kr
  • Du kan välja mellan fria uttag eller att binda pengarna
  • Du kan öppna ett fritt antal räntekonton

Om beloppet förräntas och överstiger 50 000 kr betalas överskottet automatiskt ut till ditt förvalda bankkonto. Antalet sparkonton du har hos 4Spar spelar ingen roll i förhållande till maxbeloppet som alltid är 50 000 kr per person.

Insättningarna på ditt räntekonto hos 4Spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Öppna ett räntekonto hos 4Spar

Du kan när som helst öppna ett räntekonto hos 4Spar. Så här går du till väga:

  1. Fyll i formuläret på sidan för registrering (länk nedan). Du måste ha Bank ID för att identifiera dig.
  2. Efter det får du en länk och information via e-postadressen du uppgav vid registreringen. Vid upprättandet av kontot kommer du att presenteras för ett avtal av oss. När du godkänner avtalet upprättas det automatiskt ett Inlåningskonto med 5,5 % ränta i ditt namn. 
  3. Grattis! Du har nu ett sparkonto hos 4Spar. Du kan nu välja du om du vill behålla Inlåningskontot som sparform, eller om du vill spara på ett räntekonto. På din profilsida (som skapades vid registreringen) kan du öppna ett eller flera räntekonton.

Alla insättningar genom ditt bankkonto sker med hjälp av Trustly. Det är endast möjligt att öppna ett räntekonto hos 4Spar genom vårt online-formulär. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor. Ring på 08-408 382 99 eller skriv till info@4Spar.se.  

Ditt räntekonto på 4Spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Ansök om konto

Val av räntekonto

När du väljer räntekonto ska du först fundera över vad du vill med ditt sparande. Ur ett räntemässigt perspektiv är det bästa räntekontot hos 4Spar det med två års bindningstid. Men du kanske inte bara är ute efter den allra högst räntan, du kanske både prioriterar sparandet och att ha relativt snabb tillgång till dina besparingar? I så fall är det bättre att välja ett konto med kortare eller helt utan bindningstid.

Välj vårt Inlåningskonto om du inte vill binda pengarna alls.

Fler än ett räntekonto

Du behöver inte välja mellan den ena eller den andra sparformen eftersom du kan öppna flera sparkonton hos 4Spar. På så sätt kan du ha både ett långsiktigt sparande och ett buffertsparande med fria uttag för oväntade utgifter. Eller varför inte öppna ytterligare ett räntekonto för att spara åt dina barn och barnbarn?

Kom bara ihåg att det totala beloppet du kan spara hos 4Spar är 50 000 kr, oavsett antalet konton du har. Så fort beloppet överstiger gränsen betalas överskottet automatiskt till ditt förvalda bankkonto.

Räntekonto är ett enkelt sätt att få dina pengar att växa

Ett räntekonto med hög ränta kallas ibland också för högräntekonto. Räntan hos 4Spar ligger mellan 5,5 – 8,1 % och därför är alla våra sparalternativ just högräntekonton. Faktiskt ligger våra räntor i marknadens toppskikt, googla gärna och jämför räntan med andra räntekonton.

Tack vare den höga räntans skull är ett räntekonto hos 4Spar ett enkelt sätt att få dina pengar att växa. Det är få andra sparformer som i erbjuder en lika hög förväntad avkastning. Observera att dina pengar inte omfattas av den statliga insättningsgarantin när du sparar hos 4Spar.

Kom igång med ditt sparande idag och öppna ett räntekonto hos 4Spar.