I ett kapitalkonto hos 4Spar sparar du enkelt dina pengar. Med förutbestämd ränta får du bra överblick över ditt sparande. Vi har några av marknadens ledande räntor på 5,5 – 8,1 %.

Du kan spara mellan 1 000 – 50 000 kr i ditt kapitalkonto hos 4Spar. Att öppna ett konto är enkelt och kostnadsfritt. Öppna ett kapitalkonto idag.

Ditt kapitalkonto hos 4Spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Fördelar med ett kapitalkonto hos 4Spar

  • Vi erbjuder sparande till några av marknadens ledande årsräntor.
  • Vi tar inte ut några avgifter i förbindelse med vare sig kontoöppning eller sparande.
  • Du erbjuds två sparformer: Välj antingen ett sparande med fria uttag, eller få en ännu högre ränta genom att låta pengarna låsas på kontot under en bestämd period.

Olika sätt att spara på ditt kapitalkonto

Du kan välja två olika typer av sparformer när du öppnar ett kapitalkonto hos 4Spar: Inlåningskonto och Räntekonto. Inlåningskonto medger fria uttag och har en årsränta på 5,1%. I våra Räntekonton är pengarna bundna i antingen 3, 6, 12 eller 24 månader, med räntor på respektive 6,1%, 6,6%, 7% och 8,1%.

Vilket kapitalkonto ska jag välja?

Välj Räntekonto om du vill se pengarna växa så mycket som möjligt och om du vet med dig att du inte kommer att behöva det insatta beloppet under tiden det är bundet.

Välj Inlåningskonto om du prioriterar att ha fria uttag och insättningar till en något lägre ränta (minsta insättning är 1000 kr).

I tabellen nedan kan du se hur de olika räntesatserna påverkas av den bindningstid du väljer.

Flera konton och beloppsgräns

Vill du binda en del av ditt sparande och ha resten i ett kapitalkonto med fria uttag? Det går hur bra som helst, du kan öppna obegränsat med kapitalkonton hos 4Spar.

50 000 kr i beloppsgräns

Det är en beloppsgräns på totalt 50 000 kr för varje person som sparar hos 4Spar. Antalet kapitalkonton du sparar i påverkar inte den totala beloppsgränsen som alltid är densamma. Vid ränteutdelningar där räntan överstiger 50 000 kr kommer den överskjutande summan automatiskt att betalas ut till det bankkonto du har förvalt.

Så här ansöker du om ett kapitalkonto

Det är enkelt att öppna ett kapitalkonto hos oss. Processen ser ut så här:

  1. Fyll i formuläret på hemsidan och styrk din identitet med BankID eller E-legitimation.
  2. Du får en länk skickad till din e-postadress. Genom att klicka på länken bekräftar du ansökan av kapitalkonto.
  3. Du får ett nytt e-postmeddelande med information om hur du går vidare med att öppna ett kapitalkonto hos 4Spar. När du följt anvisningarna öppnas automatiskt ett Inlåningskonto i ditt namn. Inlåningskontot har 5,5 % i ränta och medger fria uttag.
  4. Du kan enkelt byta sparform till ett Räntekonto om du vill spara på ett sådant istället. I så fall öppnar du själv ett Räntekonto på din profilsida efter att du har registrerat dig.

Alla transaktioner via ditt bankkonto utförs säkert av Trustly. Vilka är Trustly?

Ditt kapitalkonto hos 4spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Ansök om kapitalkonto

Så gör du en insättning på ditt kapitalkonto

Logga in på din profilsida och klicka på ”insättning” under kontoinformation. Minsta insättning är 1000 kr. Om du har ett Inlåningskonto kan du göra fria uttag och insättningar. Men sparar du i ett Räntekonto kan du bara göra en insättning varpå sparandet binds.

Uttag

På din profil kan du anmäla uttag. Det går också att anmäla uttag genom att kontakta kundtjänst på telefon: 08-40838299 eller via e-post: info@4spar.se

Vad är ett kapitalkonto?

Ett kapitalkonto är ett sparkonto.