Välj ett inlåningskonto hos 4Spar och se dina sparade pengar växa. Våra inlåningsräntor tillhör marknadens toppskikt med årlig avkastning på 5,5 – 8,1%.

Ett inlåningskonto kan beskrivas som ett sparkonto med mycket högre sparränta, men där de insatta beloppen inte skyddas av den statliga insättningsgarantin.

För att öppna ett inlåningskonto hos 4Spar, klicka här.

Höga inlåningsräntor när du spar hos 4Spar

När du öppnar ett inlåningskonto hos 4Spar stiger räntan ju längre tid du binder pengarna. Våra bindningstider är 3 månader, 6 månader, 1 år eller 2 år. Du kan också välja ett inlåningskonto med fria uttag och helt utan bindningstid. Räntan är då vår lägsta på 5,5 %.

Se tabellen för att enkelt jämföra inlåningsräntor mellan 4Spars olika inlåningskonton.

Inlåningskonto hos 4Spar

Som du redan läst kan du välja ett inlåningskonto med bindningstid eller med fria uttag. Oavsett vilken typ av inlåningskonto du väljer gäller följande:

  • Det är avgiftsfritt att öppna och inneha ett inlåningskonto
  • Du kan kostnadsfritt öppna flera konton med olika bindningstid
  • Maxbeloppet du får ha på ditt konto/konton är 50 000 kr
  • Öppnande av inlåningskonto är endast möjligt online via vår sida för registrering

Att spara i ett inlåningskonto hos 4Spar innebär med andra ord att du får hög inlåningsränta och slipper dolda avgifter och kostnader.

Ditt insatta kapital skyddas inte av den statliga insättningsgarantin.

Vad händer om det insatta kapitalet överstiger beloppsgränsen på 50 000 kr?

Om pengarna förräntas och beloppet överstiger 50 000 kr betalas den överskjutande summan automatiskt in på ditt förvalda bankkonto. Alla transaktioner till och från ditt bankkonto utförs på ett säkert sätt av Trustly.

Är det något minimumbelopp på sparande?

Hos Inlåningskontot är minimumbeloppet 1000 kr och på Räntekontona är det 10 000 kr.

Öppna ett inlåningskonto redan idag

Du öppnar ett inlåningskonto genom att registrera dig här. Processen ser ut som följer:

  1. Fyll i uppgifterna på sidan. Du måste ha Bank Id att legitimera dig med.
  2. Vi skickar en länk och information till din e-postadress. När du godkänt och skickat de sista uppgifterna öppnas ett 4Spar konto i ditt namn.
  3. Grattis! Du har nu ett inlåningskonto med fria uttag och 5,5 % årsränta hos 4Spar. Vill du istället spara i produkten Räntekonto (med bindningstid och högre ränta) kan du enkelt göra det via din profilsida som skapades samtidigt som ditt inlåningskonto.

Överföringar mellan ditt bankkonto och inlåningskonto utförs av Trustly.

Den statliga insättningsgarantin omfattar inte ditt kapital hos 4Spar.

Öppna ett konto

Fördelar med ett inlåningskonto

Den största fördelen med ett inlåningskonto är att det i regel har mycket högre inlåningsräntor än ett vanligt bankkonto. Jämför man ett inlåningskonto med fonder, som också kan ha hög avkastning, har ett inlåningskonto fördelen av att du i normalfallet vet exakt hur mycket pengarna kommer växa.

Att öppna och inneha ett inlåningskonto är helt kostnadsfritt hos 4Spar. Vi tar heller inte ut någon avgift när du tar ut dina pengar.

Att spara via inlåningskonto och fonder innebär generellt sett mycket högre ränta än att sätta undan pengar på ett vanligt bankkonto. Men med inlåningskonto och fonder tar du också en viss risk, fonder kan förlora i värde och ett inlåningskonto omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Jämför inlåningsräntor och bindningstid

När du väljer mellan våra sparformer Inlåningskonto och Räntekonto ska du fundera över vilket av dem som bäst passar din livssituation och ekonomi.  Om du har tillräckligt med kapital att du kan avvara en summa i två år, är vårt 24-månaders Räntekonto ett bra val. Det tvååriga Räntekontot har den högsta av 4Spars inlåningsräntor och är därmed den sparform som låter dina pengar växa som mest.

Om du istället vet med dig att du kan komma att behöva använda dina pengar, men vet inte när, är ett Inlåningskonto ett bättre val. Med Inlåningskontot kan du spara med hög ränta (5,5 %), samtidigt som du kan göra hur många uttag och insättningar du vill.

Öppna ett inlåningskonto hos 4Spar idag!

Vi som står bakom 4Spar

4Spar är ett inlåningsföretag som är en del av den internationella konsumentutlåningsgruppen 4Finance. 4Finance har mycket stor erfarenhet av främst konsumentkrediter och är verksamma i 14 länder. 4Spar AB klassificeras att ha den högsta kreditvärdigheten bland inlåningsföretag enligt kreditupplysningsföretaget UC.