Ett fasträntekonto är precis vad det låter som. Den fasta räntan skapar trygghet och överblick i ditt sparande. Spara pengar hos 4Spar och få marknadens ledande sparräntor på 5,5 – 8,1 %.

Om du vill spara 1 000 – 50 000 kr kan du göra det hos oss. Det är enkelt att öppna ett fasträntekonto och inte heller särskilt jobbigt att se pengarna växa!

Ansök om fasträntekonto här

Ditt fasträntekonto hos 4Spar omfattas inte av den statliga inkomstgarantin.

Fasträntekonto och dess fördelar

Det finns många goda skäl till att spara pengar, oavsett om du får en bra ränta eller nästan ingen alls. Om dina sparpengar ligger på ett vanligt bankkonto är räntan ofta låg, kring 1 procent. Hos oss får du mellan 5,5 – 8,1 % i ränta, beroende på vilken sparform du väljer.

Vi har två typer av fasträntekonton, ett s.k. räntekonto och ett inlåningskonto som båda har sina fördelar. Fördelarna med våra sparkonton kan övergripande beskrivas så här:

  • Vi erbjuder fasträntekonto med marknadens ledande årsräntor oavsett sparform.
  • Vi tar inte ut några avgifter i förbindelse med kontoöppning eller sparande hos oss.
  • Vi kan erbjuda dig två sparformer: Välj antingen ett sparande med fria uttag, eller få en ännu högre ränta genom att låta pengarna låsas på kontot under en bestämd period.

Så här fungerar fasträntekontot

När du öppnar ett fasträntekonto hos oss får du en fast ränta baserat på hur länge du är villig att låsa pengarna på kontot. Du kan välja att binda pengarna på kontot i 3 månader, 6 månader, 1 år eller 2 år. Eller så binder du inte pengarna alls och får göra obegränsade uttag utan kostnad. Även denna sparform är ett fasträntekonto.

Man kan säga att ju längre tid du binder dina sparpengar på ditt fasträntekonto, desto högre ränta kommer du att få. Om du låser en större summa på max 50 000 kr under den maximala bindningsperioden på 2 år får du följaktligen den största räntevinsten.

Välj vår produkt räntekonto om du vill se pengarna växa mycket och med säkerhet vet att du inte kommer att behöva beloppet under bindningstiden som du väljer.

Vår produkt inlåningskonto ska du välja om du vill känna dig fri att använda dina pengar precis som när du har dem på ett bankkonto. Dina uttag är kostnadsfria och obegränsade.

I tabellen nedan kan du se hur de olika räntesatserna påverkas av den bindningstid du väljer.

Beloppsgräns 50 000 kr

Oavsett vilken kontotyp du väljer kan du göra 1 insättning på ett belopp på max 50 000 kr. Du kan också öppna flera sparkonton, men maxbeloppet gäller per person och inte per konto. Det betyder att ditt personliga sparande hos 4Spar inte får överstiga 50 000 kr fördelat på dina fasträntekonton.

Vid tillfälle av ränteutdelningar där beloppet överstiger maxgränsen, betalas överstigande belopp till det bankkonto som du angett.

Vilken typ av räntesparkonto ska jag välja?

Om du har en bra ekonomi och utrymme för att sätta undan en påse pengar under en period, kan du överväga att placera pengarna på ett räntekonto. Innan man väljer att binda pengar på ett konto kan det vara bra att se över sin ekonomi och förhålla sig realistiskt till de behov som man kan ställas inför de närmaste åren.

På räntekontot kan du låsa ditt sparande i 3 eller 6 månader – eller i ett helt år eller två. Genom att välja att sätta in dina pengar på ett räntekonto kommer du att få en årsränta på 6,1 till 8,1% allt efter den bindningstid du väljer. Ju längre bindningstid du väljer, desto högre fast ränta får du. Är du säker på att du kan undvara ett bestämt belopp under en begränsad tidsperiod är räntekontot fördelaktigt.

Om inlåningskontot med fria uttag och en något lägre ränta passar dig bättre, ska du istället välja den sparformen. Årsäntan blir då 5,5% istället för 6,1 till 8,1% som du får på räntekontot. Friheten i att kunna använda de sparade pengarna precis när tillfället dyker upp talar för inlåningskontot.

Så här ansöker du om ett fasträntekonto

Du registrerar dig och öppnar enkelt ett konto hos oss här på hemsidan. Så här går processen till:

  1. Identifiera dig med BankID och fyll i formuläret på sidan. En länk kommer att skickas till din e-postadress. Genom att klicka på länken bekräftar du din ansökan.
  2. Du får därefter ett nytt mail med information om hur du öppnar ett fasträntekonto hos oss. När du genomfört processen skapas automatiskt ett inlåningskonto i ditt namn. Inlåningskontot har 5,5 % i ränta och medger fria uttag.
  3. Om du hellre vill binda ditt sparande kan du öppna ett räntekonto med 6,1 – 8,1 % årsränta. Ev. byte av sparform kan göras från din profilsida så snart du registrerat dig.

Alla transaktioner via ditt bankkonto utförs av Trustly.

Ditt fasträntekonto hos 4spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Ansök om fasträntekonto

Fasträntekonton för olika ändamål

Det finns många ändamål med att spara pengar. Ett långsiktigt mål handlar ofta om att säkra sig en ekonomiskt trygg framtid, medan ett mer kortsiktigt mål kan vara en resa eller annan investering. Själva sparandet kan, beroende på vilken sparform du väljer vara en investering i sig, tack vare de höga räntevinsterna. Om du t.ex. sparar 40 000 kr under 2 år, kan du räkna med en räntevinst på dryga 6000 kr.

Låt oss säga att du sparat ihop till en utlandsresa med familjen som kostar 40 000 kr. Genom att sätta in pengarna på ett räntekonto kan ni få fina fickpengar i form av räntevinster när bindningstiden är över. Välj den här typen av fasträntekonto om du har ett tydligt mål med ditt sparande.

Om du istället är ute efter ett fasträntekonto som egentligen bara ger dig högre ränta än ditt bankkonto, ska du se närmare på inlåningskontot. Med detta konto är du alltid förberedd med en buffert när det oförutsedda inträffar. Gör uttag precis som på ditt vanliga bankkonto och lös de situationer som lönen helt plötsligt inte räcker till. Pengarna på kontot är dina och du använder dem precis som du behöver och vill. Årsräntan ligger på 5,5% när du väljer att sätta in pengarna på ett inlåningskonto.

Visste du att du kan öppna flera konton? Varför inte kombinera ett räntekonto för långsiktigt sparande med ett inlåningskonto för löpande utgifter!? Att spara långsiktigt kan vara din trygghet för framtiden.

Maxbeloppet som du kan sätta in på ditt fasträntekonto hos 4Spar är 50 000 kr. Den minsta insättningen på räntekontot är 10 000 kr och på inlåningskontot gäller 1000 kr.

Ansök om ett eller flera sparkonton hos oss och få en av marknadens ledande sparräntor.

Öppna fasträntekonto här »

Ditt fasträntekonto hos 4spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.