Vilket är det bästa sparandet? Svaret varierar beroende på vad man prioriterar med sitt sparande. Om målet är hög avkastning är förstås det bästa sparandet det med högst ränta. Är det istället låg risknivå eller möjlighet till fria uttag som är viktigt för dig, blir nog svaret annorlunda.

4Spar erbjuder sparande till några av marknadens högsta räntor. Du kan enkelt öppna ett sparkonto hos 4Spar. Kom ihåg att ditt sparande hos 4Spar inte omfattas av den statliga insättningsgarantin.

Detta blogginlägg presenterar 4Spars olika sparprodukter samt ger förslag på bästa sättet att spara pengar i vardagen.

Vilket är det bästa sparandet hos 4Spar?

Sett till avkastning är det bästa sparandet hos 4Spar vårt Räntekonto med bindningstid i ett år. Där får du hela 7% avkastning på insatt kapital. För dig som vill kunna göra fria uttag och insättningar är det bästa sparandet hos 4Spar vårt Inlåningskonto. Årsräntan där är på 5,5% och alla uttag och insättningar är avgiftsfria.

Vi erbjuder också två ytterligare Räntekonton med bindningstider på tre och sex månader med räntor på respektive 6,1 och 6,6%.

Välj det bästa sparandet för dig och öppna ett sparkonto hos 4Spar redan idag.

Se närmare på våra sparkonton

Här kan du jämföra våra konton för att få bättre underlag om vilket som är det bästa sparandet för dig.

Inlåningskonto:

 • Har en rörlig ränta på 5,5 %
 • Ingen bindningstid.
 • Du kan ta ut och sätta in pengar hur ofta du vill, helt kostnadsfritt. Det minsta belopp du kan sätta in är 1000 kr.
 • Inlåningskontot har ingen uppsägningstid.

Räntekontona 3, 6 och 12 månader

 • De tre Räntekontona har en minimumbeloppsgräns på 10 000 kr.

Gemensamt för alla våra sparkonton:

 • Alla våra konton är helt avgiftsfria att öppna och använda. Det betyder inga avgifter för upprättande av konto, uttag, ränteutbetalningar och överföringar till ditt bankkonto.
 • 50 000 kr är det högsta beloppet du kan spara hos oss. Om ditt sparande förräntar sig över det betalas överskottet automatiskt ut till ditt förvalda bankkonto.
 • Ditt sparande hos 4Spar omfattas inte av den statliga insättningsgarantin.

Vet du nu vilket som är det bästa sparandet för dig? Öppna i så fall ett sparkonto redan idag.

Att öppna ett sparkonto hos 4Spar består av några enkla steg

När du bestämt dig för vilket det bästa sparandet för dig är kan du registrera dig på 4spar.se. Processen att öppna ett konto går till så här:

 • Vid registrering ombeds du identifiera dig med BankID/E-legitimation. Efter det skickas en länk till din e-postadress.
 • Klicka på länken och bekräfta din ansökan om att öppna ett sparkonto.
 • Färdigt! Du har nu ett sparkonto hos 4Spar. Som ägare till ett konto får du mer detaljerad information om hur du gör insättningar.

När du öppnar ett nytt konto blir det automatiskt ett Inlåningskonto. Om du anser att det bästa sparandet för dig är på ett bundet Räntekonto kan du själv ändra kontotyp i din profil. Alla överföringar utförs säkert av Trustly.

Flera sparkonton

Kanske är det bästa sparandet för dig att ha ett Inlåningskonto med fria uttag och ett annat konto med bindningstid för högre avkastning? Inga problem, du kan öppna hur många konton du vill hos 4Spar. Kom bara ihåg att maxbeloppet du kan spara är 50 000 kr per person, och det beloppet är det samma oavsett om du har ett eller tre konton.

Bästa sättet att spara pengar

Förutom att välja ut det bästa sparandet för dig så kan du också spara mycket pengar genom att minska dina utgifter. Kan det bästa sättet att spara pengar vara att både lägga undan i ett sparkonto och samtidigt minska sina utgifter?

Bästa sättet att spara pengar långsiktigt genom minskade utgifter

Att minska sina utgifter för en dag eller två är inte så svårt. Det svåra är att hålla fast vid de nya vanorna. Ett bra första steg är att skriva ner allt du köper. Det kräver lite ansträngning men det ger en bra överblick över vad du faktiskt lägger dina pengar på. När du ser det kan det också bli lättare att välja bort onödiga utgifter.

Här följer några vanliga vardagssaker som många kan spara pengar på:

 • Laga mat hemma istället för att köpa hämtmat. Också halvfabrikat från matbutiken är ofta dyrare än hemmalagad mat.
 • Se över dina digitala abonnemang. Det är lätt att man samlar på sig mer än vad man har tid att nyttja. Måste du till exempel ha tre videoströmningstjänster, två sportabonnemang, en musikströmningstjänst och samtidigt vara månatlig bidragsgivare till två podcasts?
 • Tänk efter innan du konsumerar. Behöver du en ny vinterjacka, eller vill du bara gärna ha en ny vinterjacka? Belöningen av att spara ligger långt framme och kan kännas avlägsen när man ser ett nytt plagg.
 • Betala av lån med hög ränta.
 • Sätt undan pengar direkt när lönen kommer. Det är en bra idé att ha de pengarna på ett eget sparkonto som du bestämmer dig för att inte röra.

Vilket som är det bästa sättet att spara pengar på råder det delade meningar om. Men att minska sina utgifter och att kunna hålla fast vid de ändrade vanorna kommer ge dig pengar över. Kom ihåg att lägga dina nya rutiner på en nivå du kommer klara av att hålla. Det bästa sparandet är det som faktiskt blir av.

Är det bästa sparandet hos 4Spar?

Har du nu bättre koll på vilket som är det bästa sparandet för dig? Om du är nyfiken på att testa något av 4Spars konton kan du registrera dig när du vill.